ONUN KAYBETTİKLERİNİ OKURKEN KENDİ KAYBETTİKLERİNİZİ GÖRECEKSİNİZ…

|

Sevilen yazar Ahmet Satan ile sizin için konuştuk. Cihat DÜNDAR’ın sorularını yanıtlayan Ahmet Satan Siz Hiç Kaybettiniz Mi adlı kitabı üzerine değerlendirmelerde bulundu. Yazarken toplumu ilgilendiren gerçeklilerden etkilendiğini öğrendiğimiz Ahmet Satan Siz Hiç Kaybettiniz mi adlı kitabı için aldığı olumlu geri dönüşleri aktardı ve bu olumlu dönüşlerin verdiği üretme isteği ile yeni çalışmalarına ağırlık verdiğini söyledi ve bir tavsiyede bulundu: “ Sizi asla yalnız bırakmayacak tek varlık ailedir.”

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Ahmet Satan kimdir?

Merhabalar, ben Ahmet SATAN. 1989 Kahramanmaraş doğumluyum. Bekârım. Lise dahil olmak üzere kendi memleketimde okudum. Ardından Yaşlı ve Engelli Bakımı Rehabilitasyonu mezunuyum. Aynı zamanda Ordu Mensubuyum ve bu kurumda 12 yıldır çalışmaktayım.

Ahmet SATAN azimli, kararlı ve tuttuğunu koparan birisi. Nereden geldiğini unutmayan, ailesi ile gurur duyan birisiyim. Yazmayı, okumayı, toplum olaylarına tepkisiz kalmamayı kendime rehber edinmiş birisiyim.

Yazarlık kariyeriniz nasıl başladı? Size öncülük eden bir isim var mı?

Yazarlık kariyerim nasıl başladı? Benim memleketimde yazar, şair ve sanat camiası oldukça geniş bir kitleye sahip. Bunlara en belirgin örneği ise YEDİ GÜZEL ADAM olarak verebilirim. Bunların dışında Oğuz ATAY hayranıyım. Ama beni yazmaya iten en güzel eser YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT adlı eseridir. Önceleri küçük notlar ile daha sonra ise günlük tutmaya başladım. Bir gün karar verdim ve ilk eserimi birleştirmeye çalıştım.

Yazarken nelerden etkilenirsiniz?

Beni yazarken etkileyen ögeler daha çok toplumun gerçekleri. En büyük ilham ise çevremdeki dost ve arkadaşlarımın bana bu konuda destekleri.

Siz Hiç Kaybettiniz mi? Adlı kitabınızdan bahseder misiniz?

Kitabım Timur karakteri üzerine kaleme alınmıştır. Aslında toplumumuzda binlerce Timur vardır ve biz yanından geçip gideriz. Ama ben geçip gidilen bir Timur’u değerli okuyucularımıza tanıtmak istedim.

Hayatında her şeyini kaybeden baş karakterimiz Timur; ilk olarak üvey evlat olduğunu öğreniyor. Daha sonra yaşadığı memleketi terk ederek kendine bir yol çizmeye çalışıyor. Tek başına yürüdüğü bu yolda anne-baba sevgisi olmadan yanlış bir evlilik yaparak daha sonra da boşanıyor. Burada vurgulanmak

istenen asıl konu sevgisiz bir yaşamda tercihlerin de yanlış olduğunun ön plana çıkması. Dram ağırlıklı bir konu ele alınması ve sonucunun tahmin edileceği gibi hüsranla sonuçlanması.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir